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[번역]원예:양파키우기

by 건강한레시피수집 2012. 8. 23.

아래 글은 http://learningenglish.voanews.com/content/growing-onions-gardening-bulbs/1492698.html 사이트의 글을 번역한 것입니다. 제가 공부할 목적으로 짧은 실력으로 번역하다보니 오역이 있을 수 있습니다. 정확한 자료는 위 사이트에서 참고하세요. 오역이 있으면 정정을 부탁드리겠습니다.

 

원예 : 양파 키우기

 

양파는 사이즈, 모양, 색깔 그리고 향미 부드럽고 달콤에서 맵고 강하기까지 다양한 형태로 다가온다. 잘 자란 양파는 구근형태의 뿌리와 잎을 갖고 있다. 잎은 매우 길고 얇으며 속이 비어 있다. 잎은 곧게 자라며 구근형태가 땅아래에서 굵어진다.

양파는 2년에 한번 수확한다. 양파의 생명주기는 2년이상이다. 그러나 보통 구근이 자라는것을 멈추고 꽃이 피기전에 첫번째 해에 뽑아낸다.

양파는 부드럽고 비옥한 땅에서 잘 자란다. 여러 다른 기후에서도 자랄 수 있다. 차가운 기후에서 양파는 구근을 형성하기 위해서는 일조량이 14~15시간이 필요하다. 따뜻한 기후에서는, 양파는 매일 일조량의 적은량으로만 구근을 형성할 수 있다.

오레곤주 대학에서 농업연구원으로 있는 바바라 픽은 양파가 빠르게 자라는 방법은 양파순을 키우는 것이다라고 말했다.

바바라 픽 : "음, 양파순은 매우 작은 식물과 씨로 시작하는 것입니다. 그래서 당신이 양파순을 가질때 그것은 알다시피 작은 구근이지만 그것은 자라는데 오래걸리지 않을것입니다."

 

퇴비나 낙엽같은 유기농 재료는 중점토에서 양파가 잘 자라게 도와줍니다.

구근은 지표면이 건조해지고 기온이 떨어지면 땅에서 수확한다.  양파는 한달동안 저장될 수 있다. 그러나 바바락 픽스는 먼저 손질한 후 양파를 저장하라고 말한다.

 

바바라 픽 : "손질은 건조하고 좋은 상태가 되도록 겉에 있는 잎들을 정리하는방법이다."

 

국가원예협회 편집장으로 부터 설명이 있었다.

첫번째, 양파를 하루쯤 태양에 말려라 그런다음 2~3주간 직사광성을 피해 두어라. 따뜻한 곳에서 그것들을 펼쳐 놓고 바람이 잘통하는 장소에서 덮어 두어라. 그렇지 않다면 밝은색깔의 면천과 가장자리에 돌을 두어 양파를 덮어라.

그 천은 태양으로부터 구근이 타는것을 막게 될것이다. 비는 걱정하지 말라. 플라스틱이나 캔버스 천은 이용하지 마라. 무겁게 덮혀진 막은  습기가 생기게 될것이다.양파는 완전히 건조해야만 한다.

구근을 고르게 건조시키기 위해서 이틀에 한번 뒤집어 놓아라

양파 손질 후에, 더 잘 건조시키기 위해 그물망에 넣어 문 안쪽에 걸어둘수 있다. 양파가 저장되는 동안 조금도 젖지 않을 것이다.

국가원예협회 편집장은 양파를 오래보관하기 위해서는 손질하고 그것을 잘 유지하는것이라고 한다.

일부 사람들은 양파를 손질하기 전에 잎사귀를 떼어낸다. 만약 당신도 그렇게 할 경우 구근으로부터 2.5센티미터보다 더 가깝게 자르지 않도록 하라.

(원본)===========================================================================================================

In the Garden: Growing Onions  
 
 Onions come in different sizes, shapes, colors and flavors, from mild and sweet to hot and strong. A full-grown onion plant has roots, bulbs and leaves. The leaves are long, thin and hollow. They stand straight up and thicken at the bottom to form a bulb.
 Onions are biennials; their life cycle is two years long. But they are usually picked during their first year before flowers form and the bulbs stop growing.
 
 Onions grow best in loose, fertile soil. They can grow in many different climates. In cooler climates, onions may need fourteen to fifteen hours of daylight to start forming bulbs. In warmer climates, onions can begin developing bulbs with fewer hours of daily sun.
 
 Barbara Fick, an extension agent at Oregon State University, says a faster way to grow onions is to plant what are called sets.
 
 BARBARA FICK: "Well, onion sets are actually small plants, versus starting with a seed. So when you have a set, onion set, it actually is, you know, the small bulb. So it does not take as long to grow."
 
 Organic material like compost or leaf mulch can help onions grow in heavy soil.
 
 The bulbs can be pulled from the ground once their tops have dried and fallen over. Onions can be stored for months. But Barbara Fick says stored onions need to be cured first.
 
 BARBARA FICK: "Curing is a way of making sure those leaves on the outside are nice and dry."
 
 Here are some directions from editors at the National Gardening Association.
 
 First, dry the onions in the sun for a day or so. Then bring them out of direct sun for two to three weeks. Spread them out in any warm, airy place that is covered. Or cover the onions with a light cotton sheet held in place with stones along the edge.
 
 The sheet will keep the sun from burning the bulbs. Don't worry about rain. And do not use a plastic or canvas sheet. Heavy coverings will trap moisture and keep the onions from drying fully.
 
 Turn the bulbs a couple of times to help them dry evenly.
 
 After curing the onions, you can hang them indoors in mesh bags to dry even more. There should be no wet spots on the onions when they are put in storage. Editors at the National Gardening Association say the longer onions are cured, the better they will keep.
 
 Some people cut off the top leaves before curing onions. If you do that, do not cut the leaves any closer than two and a half centimeters from the bulb.
 
 And that’s the VOA Special English Agriculture Report, written by Jerilyn Watson. For more stories about gardening, go to voaspecialenglish.com. I’m Steve Ember.

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